Či už ide o obchodnú sieť, kancelárske budovy alebo sklad, pravdepodobne si uvedomujete, aké dôležité je udržiavať čistotu vo vnútri vašich podnikateľských priestorov – ale ako naložiť s exteriérom? Fasáda vašich priestorov je prvou vecou, ktorú návštevníci uvidia, preto je nevyhnutné, aby ste urobili všetko pre udržanie tohto úseku vášho objektu v čistote po celý čas.

Ak sa chcete dozvedieť viac o fasáde budovy a našich službách čistenia exteriéru a prečo je to nevyhnutnou súčasťou udržiavania vzhľadu vášho podniku, pokračujte v čítaní.

khoi-do-ll-rik4ci1c-unsplash-1024x683

Čo je čistenie fasády?

V skratke, čistenie fasády je proces zabezpečenia, aby exteriér budovy bol zbavený akéhokoľvek nečistoty, špiny, škvŕn a znečistenia. Fasáda obvykle označuje prednú časť budovy, kde sa nachádza vchod.

Niektoré z najpopulárnejších materiálov používaných na fasády budov zahŕňajú sklo, kameň a drevo, hoci niektoré nehnuteľnosti môžu mať fasády vyrobené z kovov ako nerezová oceľ alebo hliník.

Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa fasáda budovy môže zdať špinavá. Napríklad, počasie môže mať svoj vplyv, rovnako ako aj znečisťujúce látky vo vzduchu. Táto kombinácia môže spôsobiť vyblednutie farby fasády, čo ovplyvní celkový vzhľad budovy.

Spôsob, ako sa fasáda čistí, bude závisieť od materiálu, z ktorého je vyrobená. Použité vybavenie a roztoky budú špecifické pre daný typ materiálu, aby sa zabezpečilo, že počas čistiacich procesov nedôjde k žiadnym poškodeniam. Poloha a funkcia budovy môžu tiež určiť spôsob čistenia fasády.

Prečo je čistenie fasády dôležité?

Jednoducho povedané, čistá, atraktívna budova je oveľa estetickejšia než špinavá. Niet pochýb o tom, že svieža fasáda pôsobí oveľa priaznivejšie a pohostinnejšie, pomáhajúc nastaviť čistý tón pre zvyšok budovy a váš podnik. Takže ak sa snažíte zapôsobiť na okoloidúcich a tých, ktorí by mohli vstúpiť do vašich priestorov, je dôležité sa uistiť, že fasáda vášho objektu je udržiavaná v najlepšom stave a čistá od špiny, škvŕn a neestetických známok.

Udržiavanie fasády vašej budovy v čistote je tiež dôležité, ak prenajímate nehnuteľnosť. Môže sa stať, že váš nájomný zmluvný vzťah požaduje, aby ste udržiavali exteriér budovy, preto je nevyhnutné udržiavať túto časť nehnuteľnosti čistú po celý čas.

Môžem si sám vyčistiť fasádu budovy?

Dobrou správou je, že je možné si sám vyčistiť fasádu svojej budovy. Treba však poznamenať, že to môže byť zložitá úloha a je absolútne nevyhnutné mať pred začatím správne vybavenie, čistiacie prostriedky, výstroj a oblečenie. Je tiež dôležité si uvedomiť, že čistenie fasády budovy pravdepodobne vyžaduje prácu vo výškach, preto je nevyhnutné, aby ste vždy brali zdravie a bezpečnosť vážne.

Ak vás zaujíma, ako udržiavať čistú fasádu svojej budovy, pokračujte v čítaní. Tu sú tri najpopulárnejšie typy fasád a tipy, ako si túto časť budovy udržiavať sami.

Čistenie sklenených fasád

Pre čistenie sklenených fasád pridajte do vody prírodný detergent alebo vhodný čistiaci prostriedok dostupný na trhu a premiešajte ich spolu. Použite stierku alebo špeciálne navrhnutý uterák do čistiacej zmesi a odsajte prebytočnú tekutinu. Aplikujte roztok na fasádu jemnými, rovnomernými ťahmi. Pre obzvlášť mastné alebo špinavé miesta naneste isopropylalkohol alebo aceton mäkkým, čistým uterákom. Na odstránenie ďalšieho zvyšku jemne polepte oblasť suspenziou oxidu siričitého. Opláchnite oblasť dôkladne a opakujte vyššie uvedené kroky, kým nebude celá fasáda čistá.

Ako čistiť kamenné fasády

Pridajte trochu octu alebo tekutého mydla do teplej vody, aby ste vytvorili mierne čistiaci roztok. Použite hubku alebo mäkkú kefu do zmesi a vytlačte prebytočnú tekutinu. Očistite kameň s hubkou alebo kefkou a potom opláchnite oblasť čistou vodou, aby ste sa zbavili akéhokoľvek mydlového zvyšku. Pre rýchlejšie výsledky môžete použiť rotačný nástroj vybavený brúsnym alebo leštiacim príslušenstvom na strednú rýchlosť, aby ste očistili oblasť.

Opakujte vyššie uvedené kroky, kým nebude celá oblasť čistá.

pan-xiaozhen-pj-brfz9eaa-unsplash-1024x575

Ako čistiť drevené fasády

Odstráňte akýkoľvek mach alebo riasy, ktoré by mohli byť prítomné na fasáde. Pridajte trochu tekutého mydla do teplej vody a premiešajte. Použite mäkkú kefu na aplikáciu čistiacieho roztoku. Jemne vyčistite drevo, aby ste odstránili akékoľvek nečistoty, s osobitným dôrazom na miesta s väčšou špinou. Opláchnite oblasť čistou vodou a opakujte vyššie uvedené kroky, kým nebude celá fasáda čistá.

Mám si nechať profesionálne vyčistiť fasádu svojej budovy?

Ak sa vám nechce čistiť fasádu svojej budovy sami, môžete do práce zapojiť profesionálnu spoločnosť, ktorá to za vás urobí. Bez ohľadu na to, či potrebujete čistenie drevenej, sklenenej alebo kamennej fasády, najatie odborníka znamená, že sa nemusíte obávať ohrozenia svojej bezpečnosti alebo poškodenia vonkajšej časti budovy, a tiež si ušetríte veľa času a úsilia. Možno zistíte, že výsledok bude oveľa lepší, ako by ste dosiahli sami.

Aký typ vybavenia sa používa na čistenie fasády budovy?

Jednou z výhod použitia profesionálnej spoločnosti na čistenie fasády vašej budovy je, že budú mať prístup k najnovšiemu vybaveniu. Niektoré z nástrojov, ktoré môžu používať, môžu zahŕňať vysokej špecifikácie, výsuvné vysokotlakové čističe a parné čističe, ktoré boli špeciálne navrhnuté na tento typ čistenia. Odborník tiež použije špecializované čistiace prostriedky a najaktuálnejšie techniky.

Ak potrebujete profesionálne čistiť fasádu, kontaktujte nás určite ešte dnes.